Welkom op de website van Duparin

Duparin staat voor "Dutch Paranormal Investigators". Ons team bestaat uit 2 personen die puur voor de hobby bezig zijn, George en Ger. Wij hebben van kleins af aan al interesse in het paranormale en buitenaardse leven. Wij zijn collega's en kwamen elkaar op het werk tegen. Van het één kwam het ander en opeens hadden we begin 2012 ons team opgericht, een website gebouwd en werd er apparatuur aangeschaft. Wij onderzoeken paranormale verschijnselen met behulp van technische hulpmiddelen zoals o.a. EMF-meters, voicerecorders en ghostboxen. Wij experimenteren ook met zelf (om)gebouwde apparatuur. Wilt u weten welke apparatuur wij nog meer gebruiken, kijk dan eens op de pagina 'Apparatuur' voor een uitgebreid overzicht.

Wij gebruiken geen mediums en zijn zelf ook niet paranormaal begaafd. Wij zijn ook geen zweverige types, maar gewone nuchtere mensen met een gezond verstand die interesse hebben in de bovennatuurlijke wereld en dat zelf graag proberen vast te leggen en dat alles op een rustige wijze.

Wij proberen ook regelmatig bandstemmen op te nemen, een zogenaamde EVP. Vaak gebruiken wij hier een ghostbox bij. Meer informatie hierover vindt u op de pagina 'EVP' en mooie voorbeelden hiervan vindt u op de pagina 'EVP Opnames'. Al deze opnames zijn 100 procent echt. Sommige opnames zijn hoogstens wat gefilterd, maar het merendeel is origineel en onbewerkt.

 

Paranormaal of paranormaliteit betekent bovennatuurlijk, omdat het niet wetenschappelijk verklaard kan worden. Of bovenzintuiglijk, omdat het niet met de normale zintuigen waargenomen zou kunnen worden. Het voorvoegsel Para betekent voorbij of naast. Iemand die regelmatig gebruik maakt van paranormale waarneming wordt een medium of paragnost genoemd. Het bestaan van paranormale waarneming is echter nog nooit echt bewezen. De parapsychologie is een controversiële wetenschappelijke discipline die onderzoekt of de menselijke geest in staat is tot het paranormale. Voorbeelden van paranormale fenomenen zijn o.a. telepathie en telekinese.

 

Wetenschappers staan in het algemeen sceptisch tegenover paranormaliteit. Ook Duparin onderzoekt paranormale verschijnselen altijd op sceptische basis en probeert in eerste instantie om eventuele mogelijke verklaarbare oorzaken op te sporen. Lukt dit niet, pas dan kunnen we gaan denken aan paranormaal of onverklaarbaar.

 
Flag Counter
Maak simpel je website Eigen site maken